Modal Yang Mesti Disediakan Untuk Perniagaan Tayar Kereta

0
490

Pada GIIAS tahun ini terdapat banyak perkara baru yang boleh kita temui di sana, seperti aksesori kereta, tayar, kereta baru dan banyak kereta super yang dipamerkan.

Dan yang agak menarik adalah kewujudan industri alat bengkel kereta atau untuk perniagaan bengkel kereta. Terutama untuk spooring, mengubah tayar kereta dan mengimbanginya.

Dan satu syarikat yang bernama PT Himawan Putra hadir sebagai pemegang jenama Hunter (teknologi Pantas Cepat) untuk spooring dalam masa yang singkat (beberapa minit).

Syarikat itu juga membentangkan banyak jenama sebagai pilihan untuk memilih alat bengkel untuk balancing, spooring , pengimbas, emission tester , mengubah tayar kereta, perubahan minyak dan alat penyelenggaraan.

Apabila saya ingin membuka perniagaan bengkel kereta, ya ada beberapa perkara yang perlu disediakan terlebih dahulu, antara yang berikut:

  • Modal. Modal ini digunakan untuk membeli beberapa perkara seperti tanah untuk membina bangunan, jika anda tidak menyewa terlebih dahulu, beli peralatan yang tidak murah.

  • Lokasi. Satu lagi perkara yang sangat penting adalah lokasi yang mesti strategik kerana ia dapat memperoleh banyak pelanggan.
  • Tekad yang kuat. Terakhir, adalah tekad, jika tidak bertekad, maka anda tidak perlu membuka perniagaan bengkel kereta.

Saya harap ini dapat membantu anda semua apabila anda ingin membuka bengkel kereta untuk spooring, balancing, menukar tayar dan lain-lain.