7 Tips Bijak untuk Meningkatkan Perniagaan Real Estate dan Property

0
276

Perniagaan real estate dan property adalah perniagaan yang menguntungkan. Harga hartanah yang meningkat setiap tahun boleh membuat pemiliknya banyak mendapat keuntungan. Walau bagaimanapun, mencapai kejayaan dalam industri ini tidak semudah yang dibayangkan. Kami telah mengumpulkan 7 cara untuk meningkatkan perniagaan real estate dan property anda.

1. Mencantikkan Property yang Anda Jual

Bagi ramai orang, memilih harta merupakan pengalaman emosi. Apabila melihat harta benda, mereka akan membayangkan bagaimana kehidupan mereka akan jadi jika mereka tinggal di sana. Jika anda memasarkan harta kosong, anda mungkin sukar untuk menjualnya. Kebanyakan pelanggan akan menilai harta anda sejak mula melihatnya. Oleh itu, anda perlu menghiasi harta anda supaya kelihatan lebih menarik kepada pelanggan.

2. Buat content laman web yang menarik & berguna

Untuk mencapai kecemerlangan persaingan antara penjual real estate dan property, letakkan diri anda sebagai pihak berkuasa yang boleh membantu dalam penyewaan dan pembelian harta tanah. Optimalkan tapak web anda dengan kandungan blog yang membincangkan persoalan umum tentang real estate dan property. Fikirkan pelbagai masalah yang sering dihadapi oleh pencari property, kemudian buat content yang boleh memberikan penyelesaian kepada masalah ini.

Jangan terlalu agresif dalam menjual harta melalui content anda. Adalah lebih baik untuk memberi tumpuan dengan menjual secara lembut dan memberi keutamaan maklumat yang berguna untuk pembaca sasaran anda. Anda boleh menambah pautan ke halaman harta yang anda jual atau sewa di content blog anda atau masukkan maklumat mengenai perkhidmatan yang anda tawarkan dalam ayat penutup artikel. Jadikan content anda menarik dengan menambahkan video dan e-book yang boleh dimuat turun oleh pengunjung ke tapak web anda.

3. Mendapatkan Lebih Prospek Melalui Pemasaran Digital

Selain mengoptimumkan content di laman web , anda juga boleh memanfaatkan pemasaran digital untuk mencapai lebih banyak prospek. Buat iklan yang menarik di enjin carian dan media sosial dengan menguruskan khalayak sasaran berdasarkan demografi. Juga memanfaatkan pemasaran e-mel dengan menghantar kempen dan surat ke senarai prospek yang anda targetkan. Hantar mesej yang diperibadikan untuk membuat prospek anda berasa eksklusif.

4. Kerjasama dengan Perniagaan Tempatan

Perniagaan real estate dan property akan berkembang lebih cepat jika anda bergabung dengan pemilik perniagaan lain. Jika anda menjalankan perniagaan sewa rumah atau bilik, pertimbangkan bekerjasama dengan restoran atau agensi pelancongan tempatan yang biasanya menarik ramai pelancong pada musim cuti. Untuk membawa tetamu ke property anda sepanjang tahun, menawarkan harga yang lebih rendah di luar musim cuti.

5. Optimumkan Penglibatan

Meningkatkan penglibatan pelanggan anda dengan mewujudkan komunikasi melalui pelbagai saluran. Hantar pelbagai pemberitahuan seperti tempoh pembayaran, penyelenggaraan hartanah, gangguan rangkaian, tinjauan dan untuk penghuni serta penyewa lain melalui melalui e-mel, SMS dan telefon. Benarkan mereka melaporkan pelbagai aduan dan pertanyaan melalui portal dalam talian. Optimalkan pusat panggilan anda untuk meningkatkan persepsi klien terhadap perniagaan hartanah anda.

6. Memaksimumkan Pengurusan Real Estate dan Property

Salah satu cara yang paling berkesan untuk meningkatkan kecekapan dan keberkesanan perniagaan hartanah ialah mempermudahkan proses. Pertimbangkan untuk melabur dalam sistem automatik yang direka untuk industri hartanah. Sistem ini membantu anda menguruskan ketersediaan harta benda anda, menyimpan kontrak sewaan, memantau jualan dan prospek, mengendalikan tempahan, mempercepatkan proses pembayaran, dan banyak lagi.

7. Meningkatkan Keselamatan dan Keselesaan Harta Anda

Untuk meningkatkan kepercayaan pelanggan kepada anda, anda mesti dapat menjadikannya berasa selamat dan selesa. Meningkatkan kualiti harta benda anda dengan menjalankan pemeriksaan rutin semua bilik dan perabot. Hantar survey secara teratur kepada penghuni dan penyewa harta untuk mengetahui apa yang membuatkan mereka berpuas hati atau tidak puas hati, apa yang perlu ditingkatkan, dsb. Pastikan harta anda sentiasa selamat dengan merekod data pada setiap pelawat yang memasuki kawasan hartanah anda.