5 Tempat Terbaik untuk Menjalankan Perniagaan Food Truck

0
436

5 Tempat Terbaik untuk Menjalankan Perniagaan Food Truck

Berikut adalah tempat yang paling sesuai untuk membuka food truck.

Food truck dijalankan di mana sahaja? Hmm … bolehkah ia berjaya? Kami tidak fikir ia mudah. Ingat ungkapan yang hebat dalam pemasaran, lokasi, lokasi, lokasi. Ya, anda perlu memikirkan faktor tempat sebelum membuka food truck.

Kemudian, di manakah lokasi yang paling strategik untuk membuka perniagaan ini? Berikut adalah sebahagian daripada mereka.

Berhampiran tempat orang sering berbelanja

Sebagai contoh, jika tempat letak kereta berada di hadapan sebuah kedai serbaneka, mungkin orang ramai akan bermula dari waktu petang hingga petang. Walau bagaimanapun, anda mesti memastikan bahawa pengurus tempat letak kereta telah memberi kebenaran kepada anda untuk menjual di tempat itu. Untuk tempat seperti ini, pilih makanan segera, seperti burger atau sosej, bukan hidangan menu penuh.

Festival atau pameran

Tempat semacam ini biasanya sangat padat. Itulah sebabnya anda perlu mengetahui tarikh di mana terdapat acara atau pameran sebagai tarikh penting untuk menyewa tempat untuk berjual di acara tersebut. Jangan lupa membawa lebih banyak produk stok, kerana permintaan biasanya meningkat pada peristiwa seperti ini.
Kawasan pendidikan
Biasanya ramai pelajar sering mencari makanan berhampiran kampus semasa rehat. Anda boleh memenuhi keperluan mereka dengan membuka food truck berhampiran sekolah mereka. Sediakan menu yang bergaya kerana mereka biasanya menyukai makanan yang sedang trend. Juga reka bentuk food truck anda menjadikannya sesuai untuk selfies. Ini akan menjadi tarikan kepada pelajar.

Bangunan pejabat
Seperti sekolah, pada waktu makan tengah hari pekerja pejabat juga sering mencari makanan untuk membungkus atau makan secara langsung di tempat yang biasanya tidak jauh dari pejabat mereka. Untuk itu, pastikan tepat pada masanya. Masa yang sesuai untuk membuka jualan makanan antara 11 dan 2 petang.

Tempat sukan dan rekreasi

Taman bandar adalah salah satu tempat yang boleh anda pilih. Tempat ini biasanya digunakan sebagai tempat untuk berjoging dan rekreasi keluarga. Masa terbaik untuk membuka food truck biasanya petang selepas waktu pejabat atau hujung minggu bermula pada waktu pagi hingga lewat petang. Makanan yang disediakan seperti makanan ringan, snack, atau minuman akan menjadi pilihan kegemaran.