10 Cara Perniagaan Ais Krim dengan Modal Kecil dan Untung Lumayan

0
937

Perniagaan ais krim berasaskan rumah lebih menyeronokkan. Peluang, Keuntungan, dan Bagaimana Bermula, sama ada dijual di tempat anda dan sekitarnya. Coklat ais, cup, atau ice cone yang unik. Apabila anda mendengar perkataan ais krimapa yang tersirat dalam fikiran anda? Manis, sejuk, dan sedap. Ya, itu mungkin kata-kata yang dapat mewakili perasaan apabila ditanya tentang ais krim.

Peluang Perniagaan Ais Krim

Perniagaan Ais Krim, makanan beku yang biasanya dibuat daripada produk tenusu dinikmati oleh banyak kumpulan. Dan, ada banyak perkara yang boleh anda gunakan untuk makan ais krim yang lazat. Untuk permulaan perniagaan aiskrim, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa perkara yang akan menjadi langkah ke arah kejayaan, ikuti tutorial ini:

1. Boleh sederhana, tidak perlu rumit

Perniagaan Ais krim yang agak trend adalah ice cone. Hanya beli mesin dengan harga RM 1,017.11 dan menyewa tempat di pasar raya untuk RM290.60 sebulan. Anda boleh membuat sekitar RM 43.59 setiap hari. Menarik bukan? Sangat mudah. Sekarang cari penjual mesin ice cone di sekeliling anda. Selamat berniaga.

2. Modal kecil

Bagaimana jika anda ingin membuat ais krim yang unik. Bukan hanya ice cone sahaja. Sebagai seorang usahawan pemula, anda tidak memerlukan banyak modal. Anda perlu menghabiskan modal besar untuk membesarkan perniagaan anda. Inilah modal yang perlu anda persiapkan.

Peralatan modal:
Freezer: RM 435.90

Pengadun: RM 145.30

Tempat cuci tangan/ lembangan: RM 14.53

Bekas ais krim: RM 2.90

Senduk Ais krim: RM 8.71

Jumlah kos peralatan: RM 607.34

  • Tambahan RM 101.71 untuk peralatan khusus untuk mereka yang menjual sekitar:
  • Box Styrofoam ice cream: RM 29.06
  • Penyejukan atau kiub ais sahaja: RM 72.65
  • Bagi mereka yang menjual di rumah, inilah kos tambahan:
    Spoon, Gelas dan Plate: RM 58.12
    Meja Kerusi dan sebagainya: RM 145.30

Selepas menambahnya, jumlah modal adalah seperti berikut:

Jualan sekitar: RM 607.34 + RM 107.71 = RM 715.05

Jualan di rumah: RM 607.34 + RM 203.17 = RM 810.51

3. Keuntungan Lumayan

Dengan skim modal di atas, kita boleh membuat perniagaan ais krim dengan pendapatan sekitar RM 755.57 sebulan. Butiran berikut sehari:

Jualan: 100x 2000 = 200,000

Bahan mentah: RM 26.15

Elektrik dan air: RM 2.90

Kaca ais krim: RM 3.48

Keuntungan bersih: RM 25.57

4. Fokus pada Sasaran Umur

Ini perlu menjadi tumpuan awal anda. Dalam melihat peluang perniagaan ais krim, maka bahagian pasar juga penting. Di mana bakal pelanggan datang dari pelbagai kalangan. Kerana ais krim bukan sahaja diketahui dan digemari oleh kanak-kanak, malah hampir semua kalangan pelanggan menyukai ais krim. Jadi, anda perlu memproses ais krim dengan hati-hati untuk memanfaatkan peluang hebat ini.

Perniagaan Ais krim berasaskan rumah

5. Bahagian pasaran ais krim

Untuk bahagian pasaran, anda boleh meneroka tempat untuk memulakan peluang perniagaan ini. Kemahiran diperlukan untuk membuatkan ais krim anda mudah dicari. Tempat yang tepat sangat berpengaruh dengan perjalanan perniagaan anda. Jadi dari situ, tempat-tempat tertentu boleh dipertimbangkan.

Seperti kampus, sekolah, pusat membeli-belah, kolam renang, atau sesuatu yang lain. Memandangkan iklim tropika di Malaysia, ini adalah nilai tambah yang menyokong anda dalam memulakan perniagaan ais krim. Tidak salah jika anda ingin mengembangkan perniagaan ais krim di negara yang semakin panas, maka makanan sejuk, segar dan manis diperlukan di negara ini.

6. Terwujudnya perniagaan ais krim

Dalam memulakan perniagaan, tentu saja ia memerlukan keyakinan yang kuat, kerja keras, dan ketekunan yang akan sangat berpengaruh terhadap kesinambungan perniagaan ais krim yang anda jalankan. Mungkin anda memerlukan ais krim. Jangan lupa juga menjaga mesin ais krim, kerana ia juga penting.

Anda juga memerlukan latihan menggunakan mesin ais krim untuk membuat corak dan bentuk ais krim yang sesuai kerana setiap usahawan selalu mempunyai konsep yang berbeza, jadi tidak mengapa jika anda ingin memberikan kualiti yang menarik dan unik. Malah, anda juga tidak memerlukan terlalu banyak pekerja. Ini disokong oleh pengawasan yang mudah dan perjalanan yang diarahkan.

7. Persediaan menarik dari ais krim

Anda ingin memulakan perniagaan ais krim yang diproses lain daripada yang lain. Menggunakan bahan tradisional yang menekankan kualiti dan tanpa bahan pengawet juga boleh memberi kesan dengan pesona istimewa untuk anda. Jika orang lain tidak pernah dengar ais krim dari ubi jalar ungu, ubi jalar, dan pisang. Ini boleh menjadi alternatif untuk cuba keluar dari zon selesa anda.

Bukan sahaja makanan goreng yang boleh dibuat unik, ais krim juga boleh. Ia memerlukan lebih banyak kreativiti, tetapi ia dapat membantu anda yang ingin memulakan perniagaan ais krim yang unik. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menambah menu dengan ais krim yang pernah menjadi super star pada masa lalu, sudah tiba masanya anda memperkenalkannya semula atau sebagai nostalgia. Sebagai contoh, ais krim gabus dan aiskrim goreng, dan banyak lagi.

Cara Memulakan Perniagaan Ais Krim

8. Tiada kemahiran istimewa diperlukan

Membuat ais krim sangat mudah. Sesiapa sahaja boleh melakukannya. Anda hanya perlu pengalaman untuk memulakan perniagaan ini. Lakukan sekarang. Banyak tutorial di internet.

9. Mulakan perniagaan ini

Menguatkan keazaman anda. Pastikan anda memilih laluan ini. Sediakan modal perniagaan. Jika anda tidak memilikinya, sila fokus pada jualan. Inilah yang mesti dilakukan untuk memulakan perniagaan ini:

1. menyediakan modal

2. Memilih Fokus (apa yang anda mahu jual?)

3. Belajar untuk membuat produk

4. Segera melancarkan produk. Tidak perlu menunggu untuk sempurna.

5. Perhatikan dan membaiki

10. Perniagaan ais krim yang tidak berkesudahan

Perniagaan ais krim tidak pernah mempunyai had masa. Kerana semua kalangan adalah pelanggan prospektif dan akan sentiasa menunggu inovasi baru yang anda gunakan sebagai jenama unik dan klasik. Jangan takut untuk memulakan perniagaan ini, kerana ia tidak akan dimakan oleh zaman.

Pada musim hujan, anda takut jika ais krim tidak terjual ???, jangan salah kerana para pecinta ais krim berada dalam bahagian pasaran yang sangat luas. Pernahkah anda mendengar bahawa ais krim boleh menjadi ubat untuk kesedihan dan kebimbangan yang sering berlaku kepada anda?

Itulah sebabnya ais krim tidak pernah mati dengan kemajuan zaman. Lebih tepat ais krim mempunyai tempat yang istimewa di hati pelbagai kumpulan.